Bereken jouw BMI (man/vrouw)


De afkorting ‘BMI’ staat voor ‘Body Mass Index’. Je BMI is een indicatie voor jouw (over)gewicht op basis van geslacht, jouw leeftijd, je lengte en gewicht. Grofweg zijn de volgende BMI categorieën voor volwassen personen van toepassing:

Minder als 18,5 = ondergewicht
Tussen de 18,5 en de 24,9 = gezond cq. ‘normaal gewicht’
Tussen de 25 en de 29,9 = overgewicht
Meer als 30 = ‘gevaarlijk overgewicht’ oftewel obesitas

Het nadeel van BMI berekenen via de formule
Het belangrijkste nadeel van de BMI formule is dat deze formule geen rekening houdt met de specifieke situatie van een individu. De formule houdt om maar iets te noemen geen rekening met verschillende typen lichaamssamenstellingen.

De manier waarop iemand zijn of haar skelet is samengesteld (en mensen wijken daarin af!), de genetische aanleg of ook de manier waarop iemand eet (te veel zout door veel brood) en dus meer vocht vasthoudt. 

Een gezond BMI betekent dus ook niet automatisch een 'gezond' lichaam. Teveel lichaamsvet kan -om maar iets te noemen- ook rond je vitale organen zitten. Daar is het een aantal opzichten gevaarlijker dan aan de buitenkant van het lichaam!

Een aardige benadering van jouw BMI cijfer ontdek je door het invullen van onderstaand invulformuliertje. Intensieve sporters of mensen die met gewicht training moeten onderstaand cijfer met een hele behoorllijke korrel zout nemen: 
 

kg.
cm.

Uw BMI waarde is 0

Reacties en vragen

 • elhnini
  19 Jan 2016, 18:50 | Reageer

  Hallo ik hwb veel vet wat moet ik doen

 • elhnini
  19 Jan 2016, 18:51 | Reageer

  Hallo ik heb veel vet op mijn ligaam wat moet doen

 • Mariam
  29 Mei 2017, 11:45 | Reageer

  Ik woon in marokko en Ben pas begonnen met sporten mijn gewicht is : 83. Lengte is :163 wat moet ik doen om af te vallen ik woon in een Klein dorp dus wij hebben hier niet alles zo als soort groente en zo dank u wel de groeten uit marokko

Reactie toevoegen

reactie annuleren