Met dit dieet win je zeker

Afvallen met Voeding en recepten
Glutenallergie voedsel met glutenvrij dieet  

Vraag jij je ook wel eens af hoe die topsporters, naast het intensieve sporten, toch zo gezond blijven? Wat ze eten precies en hoeveel? Novak Djokovic, top tennisser en momenteel nummer 1 van de wereld, heeft zijn eigen dieet bekend gemaakt waarin hij uitlegt hoe hij zo succesvol aan de top beweegt.

Serve to win
In zijn boek zegt de Servische topsporter dat hij geen gluten en zuivelproducten meer eet. Geen pasta’s, brood en pizza meer dus. Ook tomaten en water zijn uit den boze. Djokovic zegt zich nog nooit zo fit te hebben gevoeld en bewijst dit door van de 49 wedstrijden dit jaar, maar één keer te verliezen. Met zijn boek wil hij anderen ook inspireren en hoopt hij dat zijn voedingsvoorbeeld gevolgd wordt.

Allergie: voedsel met gluten
Dit dieet is niet voor iedereen weggelegd; Djokovic is namelijk allergisch voor gluten en was daarom genoodzaakt gluten uit zijn dagelijks leven te bannen. Mensen met een gluten allergie hebben allemaal andere symptomen: de één wordt er erg moe van, de ander krijgt last van gewrichtsklachten. Als deze mensen daarom stoppen met gluten eten, voelen zij zich onmiddellijk beter én fitter. Voor mensen zonder deze allergie hoeft dit dieet niet hetzelfde effect te hebben maar kan het in mindere mate een positief verschil brengen.

Niet gemakkelijk
Voor mensen zonder glutenallergie is dit dieet niet makkelijk. Het wordt ontzettend etiketjes lezen omdat bijna in alle producten een spoor van gluten te vinden is. Het kan geen kwaad om volledig gluten uit je leven te bannen maar het wordt niet aangeraden.

Een optie is daarom om het niet volledig te schrappen maar af en toe een glutenrijk product te eten. Hetzelfde geldt voor zuivelproducten. Mensen met een glutenallergie hebben deze mogelijkheid niet maar een gezond mens wat minder gluten wil eten natuurlijk wel.

Disclaimer

* Ondanks dat de content met aandacht is geschreven, kan afvallen.nl niet instaan voor de volledigheid, juistheid of doorlopend actueel zijn van de content. Afvallen.nl kan dan ook geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade aan het individu, in welke vorm dan ook, die het resultaat is direct of indirect, uit of in enig opzicht een verband heeft met de content op afvallen.nl. Het grootste deel van de content heeft een wetenschappelijke bron of is afkomstig uit onderbouwde bronnen. Echter verschilt ieder mens als individu en is het lichaam een complex organisme. Afvallen.nl is niet verantwoordelijk voor enige gevolgen die voortkomen uit het zonder een arts te consulteren wijzigen, weigeren of aanpassen van dieet en afslankmethoden, of levensstijl veranderingen. Voordat een suggestie op deze site of denkbeeld wordt doorgezet en uitgevoerd is altijd verstandig en door ons geadviseerd om contact op te nemen met een (huis)arts, deskundige of specialist.

 

Gerelateerde producten

    Reacties en vragen

    Nog geen reacties gegegeven, wees de eerste!

    Reactie toevoegen

    reactie annuleren