Top 5 sporten om af te vallen

Afvallen met Sport en bewegen
Afvallen met sporten: afslanken met welke sport?  

Ben je bezig met afvallen? Bewegen en sporten is hier een heel belangrijk onderdeel van het succes! Hieronder de top 5 sporten die je kunnen helpen met sneller af te vallen.

Hardlopen
Hardlopen is by far de beste sport als je bezig bent met serieus afvallen. Het is zo effectief omdat je bezig bent met het verbranden van calorieën EN met het opbouwen van je conditie. Hardlopen is zeer effectief wanneer je een tempo van ongeveer 8-9 km/uur haalt: met dit tempo verbrand je ongeveer 650 kcal per uur. Natuurlijk is het belangrijk om hardlopen langzaam op te bouwen. Op deze manier bouw je je conditie keer per keer op en kan je elke keer een stukje verder, harder en een paar (kilo)meters verder lopen.

Fietsen 
Fietsen is een erg goede én gemakkelijke manier om af te vallen! Neem bijvoorbeeld de fiets naar je werk of school in plaats van de auto. Wel is het van belang om flink door de trappen, op deze manier verbrand je meer calorieën. Bij 20 km/uur verbrand je ongeveer 600 kcal/uur. Ga niet te hard van stapel, zorg dat je de afstand langzaam opbouwt! Neem bijvoorbeeld eerst nog de bus tot op de helft van de weg en na een paar weken kan je de hele weg fietsen. Je kan natuurlijk ook binnen fietsen of 'spinnen', erg handig voor regenachtige dagen!

Skaten
Na een beetje oefening kun je proberen voor een langere tijd te skaten en dus wat grotere afstanden te maken. Natuurlijk kan je in de winter echt schaatsen. Met een uurtje skaten of schaatsen verbrand je al snel 600 kilocalorieën! Skaten en schaatsen is in calorienverbruik aan elkaar gelijkwaardig. Je kan bijvoorbeeld in de winter heerlijk naar de ijsbaan gaan EN in de zomer doorpakken in de avondzon met buiten skaten!

Zwemmen 
Zwemmen is ook een erg goede manier om extra beweging te krijgen als je bezig bent met afvallen. Natuurlijk moet je wel goed doorzwemmen en serieus baantjes trekken. Met een redelijk rustig tempo met de schoolslag of rugslag verbrand je al snel 500 kcal/uur. Vlinderslag is véééél intensiever, hiermee verbrand je dan ook al snel 900 kcal/uur. Ontdek waar je goed in bent én wat je op de langere termijn vol kan houden. Je kan beter een uur schoolslag doen dan 15 minuten vlinderslag. Het gaat natuurlijk ook om de opbouw van het tempo en het aantal banen.

Sportschool 
In de sportschool kun je de sporten doen waar je goed in bent én tegelijkertijd op jouw eigen tempo werken. Het is belangrijk om te weten dat je waarschijnlijk niet afvalt als je alleen aan krachttraining doet zonder een vorm van cardio. Daarom is het erg belangrijk om persoonlijk advies te vragen in jouw sportschool. Welke apparaten passen bij jouw lichaam en op welke manier verlies je wél gewicht? 

Disclaimer

* Ondanks dat de content met aandacht is geschreven, kan afvallen.nl niet instaan voor de volledigheid, juistheid of doorlopend actueel zijn van de content. Afvallen.nl kan dan ook geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade aan het individu, in welke vorm dan ook, die het resultaat is direct of indirect, uit of in enig opzicht een verband heeft met de content op afvallen.nl. Het grootste deel van de content heeft een wetenschappelijke bron of is afkomstig uit onderbouwde bronnen. Echter verschilt ieder mens als individu en is het lichaam een complex organisme. Afvallen.nl is niet verantwoordelijk voor enige gevolgen die voortkomen uit het zonder een arts te consulteren wijzigen, weigeren of aanpassen van dieet en afslankmethoden, of levensstijl veranderingen. Voordat een suggestie op deze site of denkbeeld wordt doorgezet en uitgevoerd is altijd verstandig en door ons geadviseerd om contact op te nemen met een (huis)arts, deskundige of specialist.

 

Gerelateerde producten

  Reacties en vragen

  • pleun
   26 Apr 2017, 19:20 | Reageer

   bedankt

  Reactie toevoegen

  reactie annuleren