Gezonde snacks: groenten en fruit

Afvallen met Ongecategoriseerd
Hoe kan je gezonde groente en fruit snacks maken?  

Gezonde snacks zijn snacks waar weinig calorieën inzitten, maar toch goede voedingsvezels. Hierbij een paar gezonde én erg lekkere snacks. Bij het afvallen is het erg belangrijk dat je vooral goed blijft eten, het is niet de bedoeling om heel weinig te gaan eten. Je tussendoortjes zijn daarom erg belangrijk! Hier een lijstje gezonde snacks in de categorie 'groente en fruit':

Druiven
Druiven, zijn niet alleen gezond maar ook erg lekker. Een tip om van druiven een heerlijk klein ijsje te maken: doe de druiven een uurtje in de vriezer. Op deze manier worden ze heerlijk zoet en lijken het net kleine waterijsjes!

Tomatensoep
door de dikte van de tomatensoep blijf je lang een vol gevoel houden. Hierdoor heb je minder snel trek in een (ongezond) tussendoortje.

Smoothies
maak een keer een gezonde smoothie met fruit en yoghurt. Natuurlijk kan je deze gewoon meteen op drinken maar het is ook erg lekker om hier een ijsje van te maken! Giet de smoothie in een ijsvormpje en zet hem in de vriezer. Op deze manier heb je altijd een lekker en gezond ijsje als tussendoorsnack!

Appel met pindakaas
Snijdt een appel in plakjes en smeer hier een dun laagje pindakaas op. Om het eventueel nog lekkerder te maken kunt u deze nog bedekken met een laagje haver of een zelfgemaakte rauwe notenmix.

Rauwe groenten met yoghurtdip
bij rauwe groenten kan je denken aan: wortels, tomaat en selderij. Dip deze in een gezonde en vooral magere yoghurtdip. Hierdoor is de smaak niet alleen heerlijk, het is ook erg gezond! Met deze gezonde en vooral lekkere tussendoortjes is afvallen ineens geen straf meer! Eet één van deze tussendoortjes tussen jouw ontbijt en lunch én één snack tussen jouw lunch en avondeten. Dit zal meestal rond 10.00 uur en 15.00 uur zijn.

Disclaimer

* Ondanks dat de content met aandacht is geschreven, kan afvallen.nl niet instaan voor de volledigheid, juistheid of doorlopend actueel zijn van de content. Afvallen.nl kan dan ook geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade aan het individu, in welke vorm dan ook, die het resultaat is direct of indirect, uit of in enig opzicht een verband heeft met de content op afvallen.nl. Het grootste deel van de content heeft een wetenschappelijke bron of is afkomstig uit onderbouwde bronnen. Echter verschilt ieder mens als individu en is het lichaam een complex organisme. Afvallen.nl is niet verantwoordelijk voor enige gevolgen die voortkomen uit het zonder een arts te consulteren wijzigen, weigeren of aanpassen van dieet en afslankmethoden, of levensstijl veranderingen. Voordat een suggestie op deze site of denkbeeld wordt doorgezet en uitgevoerd is altijd verstandig en door ons geadviseerd om contact op te nemen met een (huis)arts, deskundige of specialist.

 

Gerelateerde producten

  Reacties en vragen

  • Dave
   20 Nov 2015, 15:12 | Reageer

   Is een banaan een gezonde snack of kan ik beter een ander stukje fruit uitkiezen?

   • Tobias
    20 Nov 2015, 15:29 | Reageer

    Een banaan is een prima snack! Een banaan in je ontbijtsmoothie maakt je smaakbeleving helemaal rond!

  Reactie toevoegen

  reactie annuleren