Wat zijn goede eiwitbronnen?

Afvallen met Voeding en recepten
Afvallen met eiwitten - afvallen met shakes  

Eiwitten kunnen je uitstekend helpen om wat ongewenste kilo’s eraf te krijgen en je hongergevoel te onderdrukken. Belangrijk is dat je de juiste hoeveelheid én de juiste soort binnenkrijgt om maximaal de gezondheidsvoordelen te ervaren.

Zeevruchten
Vis en zeevoedsel is een uitstekende proteïne bron omdat de eiwitten met een weinig vet samen te vinden zijn in één product. Vis zoals de vettte, wilde zalm (pas op voor gekweekte zalm!) heeft een hoger vetgehalte maar ze zijn van een hart-gezondheid bevorderende soort: vette vis bevat relatief veel omega-3 vetzuren.

Gevogelte
Kies voor gevogelte voor een uitstekende bron van magere proteïne. Donker vlees is meestal wat hoger in het vetgehalte. Het vel zit vaak vol met verzadigd vet dus als je niet te veel calorieën wilt binnenkrijgen haal je het vel eraf voordat je het gaat bereiden.

Melk, kaas en yoghurt
Niet alleen zijn melk, kaas en yoghurt uitstekende bronnen van proteïne maar bevatten voor sporters én afvallers ook calcium in een goed opneembare vorm en veel van deze bronnen zijn tevens relatief hoog in vitamine D.

Eieren
Eieren zijn één van de goedkoopste vormen van kwaliteitseiwitten. Volgens de laatste onderzoeken is het prima om één ei per dag te eten.

Bonen
Een halve kop bonen bevat evenveel proteïne als een 100 gram biefstuk. Daar komt als bonus bij dat bonen vol zitten met vezels waardoor je uren een vol gevoel hebt!

Varkensvlees
Dit veelzijdig wit vlees is in de afgelopen 20 jaar 31% minder vet geworden.

Soja
50 gram soja protein elke dag kan helpen het cholesterol niveau met 3% te verlagen. Mannen moeten oppassen met regelmatig dergelijke hoeveelheden sojaproteïne te eten vanwege de (mannen)hormoonverstorende werking. Vrouwen kunnen met meer regelmaat soja een plek geven in hun dagelijks voedingspatroon.

Mager rood vlees
Mager rood vlees heeft ‘slechts’ 1 gram verzadigd vet méér vergeleken met kippenborstfilet. Daarnaast brengt dit rood vlees belangrijke elementen zoals zink, ijzer en vitamine B12 in je lichaam.

Proteine voor onderweg
Als je geen tijd hebt om met aandacht een maaltijd te genieten, neem dan een maaltijdvervanger, een muesli-reep (let op de hoeveelheid suiker!), superfoodreep of een proteïnerijke reep. Maar let inderdaad wel op de ingrediënten zodat je minimaal 6 gram eiwitten binnenkrijgt en dat deze 'snelle maaltijd' weinig suiker en niet te veel vet bevat.

Eiwitten tijdens het ontbijt
Onderzoek laat zien dat als je een ontbijt geniet met een rijke bron van proteïne (denk aan Griekse Yoghurt met een vezelrijke toevoeging zoals muesli of een volkorentoast) je langer volzit én minder voedsel nodig hebt de rest van de dag!

Disclaimer

* Ondanks dat de content met aandacht is geschreven, kan afvallen.nl niet instaan voor de volledigheid, juistheid of doorlopend actueel zijn van de content. Afvallen.nl kan dan ook geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade aan het individu, in welke vorm dan ook, die het resultaat is direct of indirect, uit of in enig opzicht een verband heeft met de content op afvallen.nl. Het grootste deel van de content heeft een wetenschappelijke bron of is afkomstig uit onderbouwde bronnen. Echter verschilt ieder mens als individu en is het lichaam een complex organisme. Afvallen.nl is niet verantwoordelijk voor enige gevolgen die voortkomen uit het zonder een arts te consulteren wijzigen, weigeren of aanpassen van dieet en afslankmethoden, of levensstijl veranderingen. Voordat een suggestie op deze site of denkbeeld wordt doorgezet en uitgevoerd is altijd verstandig en door ons geadviseerd om contact op te nemen met een (huis)arts, deskundige of specialist.

 

Gerelateerde producten

  Reacties en vragen

  • B-NEW BODY
   30 Okt 2016, 17:19 | Reageer

   Ik ben ook recent gestart om mensen te helpen want het afvallen is een zware inspanning. Ik ben afslankingsconsulente geworden en begeleid mensen bij het afslanken op een natuurlijke. Voor diegene die er snel paar kilo's vanaf willen bied ik proteïne dieet aan. Ikzelf ben te vinden op http://www.bnewbody.be Ik vind jullie site zeer nuttig en doorverwijzingswaard.

  Reactie toevoegen

  reactie annuleren