Afvallen door thuis te sporten

Afvallen met Sport en bewegen
Sporten en afvallen: kan ik door thuis sporten afslanken?  

Je eetpatroon veranderen als je bezig bent met afvallen is al moeilijk genoeg! Ook nog eens gaan sporten daarbij voelt dan helemaal als een extra hindernis. Iedereen weet hoe lastig het is om jezelf te motiveren om je sportspullen te pakken en richting sportschool te gaan. Op de bank blijven hangen met wat lekkers naast je kost nou eenmaal veel minder moeite...Gelukkig zijn er voldoende manieren waarbij je lekker thuis blijft en toch de nodige beweging krijgt!

Voor mensen met veel overgewicht die liever niet tussen heel slanke mensen aan de gewichten trekken of erger tijdens een groepsles denken dat iedereen naar ze kijkt, kan thuis sporten in het begin een ideale uitkomst zijn. 

Koop DVD's met daarop sportinstructies en lessen of speur YouTube af!
Er zijn tal van mogelijkheden. Van kalmerende yoga tot hoog-intensieve krachtrainingen waarbij je druipend van het zweet al je spieren traint. Vaak hebben de lessen motiverende trainers die alles uitleggen. Ook zit er bij een dvd programma vaak een heel schema waar je je aan kan houden. Een prima steuntje in de rug dus! Met de komst van Youtube verschenen er al snel allerlei sportfilmpjes. Yoga, pilates, krachtraining je noemt het maar en er staat wel een instructievideo van op Youtube. Handig en gratis!

Het enige wat je nodig hebt is ruimte, eventueel een matje en internet. Populair op Youtube zijn ook de zeer korte trainingen waarin al je spiergroepen kort maar krachtig aan het werk worden gezet. Zoek eens op '7 minute workout' en je komt voldoende filmpjes tegen. Is sporten met een dvd of Youtube filmpje nog een te grote stap voor je? Dan kan je altijd beginnen met het opzetten van je favoriete muziek en een paar keer week flink uit je dak gaan. Een prima, lichte workout waar je ook nog eens vrolijk van wordt!

Disclaimer

* Ondanks dat de content met aandacht is geschreven, kan afvallen.nl niet instaan voor de volledigheid, juistheid of doorlopend actueel zijn van de content. Afvallen.nl kan dan ook geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade aan het individu, in welke vorm dan ook, die het resultaat is direct of indirect, uit of in enig opzicht een verband heeft met de content op afvallen.nl. Het grootste deel van de content heeft een wetenschappelijke bron of is afkomstig uit onderbouwde bronnen. Echter verschilt ieder mens als individu en is het lichaam een complex organisme. Afvallen.nl is niet verantwoordelijk voor enige gevolgen die voortkomen uit het zonder een arts te consulteren wijzigen, weigeren of aanpassen van dieet en afslankmethoden, of levensstijl veranderingen. Voordat een suggestie op deze site of denkbeeld wordt doorgezet en uitgevoerd is altijd verstandig en door ons geadviseerd om contact op te nemen met een (huis)arts, deskundige of specialist.

 

Gerelateerde producten

    Reacties en vragen

    Nog geen reacties gegegeven, wees de eerste!

    Reactie toevoegen

    reactie annuleren

    Gerelateerde producten