Afvallen in de zomer

Afvallen met Afslanktips
Hoe kun je snel afvallen voor de zomer?  

We weten allemaal dat afvallen erg lastig kan zijn. Het vergt veel discipline én doorzettingsvermogen om het vol te houden!

Toegeven aan een lekker toetje of een zak chips is nou eenmaal makkelijker dan een uurtje zweten in de sportschool...Er wordt vaak gezegd dat afvallen in de winter moeilijker is dan in de zomer. Dit kan zo zijn omdat je veel binnen zit, het kouder is en je makkelijker grijpt naar iets lekkers om jezelf te verwarmen. Toch kan het in de lente en zomer ook moeilijk zijn om af te vallen.

Het grote voordeel van afvallen in de zomer ten opzichte van afvallen in de winter is dat je door de hogere dagtemperatuur minder zwaar avondeten zoals calorierijke stampotten eet. De behoefte aan lichte maaltijden is groter. Maar er zijn nog genoeg valkuilen waardoor je het afvallen toch kan tegen werken. We zetten die valkuilen op een rijtje en geven een paar tips waardoor je het afvallen toch kan volhouden!

Terras: Niks zo heerlijk als op het terras in het zonnetje te zitten met een drankje en een hapje. Dat laatste zal je niet helpen met afvallen...vooral als je alcohol drinkt en ook de bitterballen eet! Probeer je alcoholinname te beperken en blijf weg van mixdrankjes. Bestel olijven in plaats van bitterballen.

Jaloezie: In de zomer dragen we minder kleding en op het strand kan je geconfronteerd worden met mensen die een supergoed bikini-lijf hebben. Dit kan frustrerend zijn waardoor je in een misplaatste emotie eten grijpt naar de snacks. Probeer hier niks van aan te trekken en bedenk dat iedereen onzekerheden heeft. Dus ook mensen met een slank lichaam ;)

Disclaimer

* Ondanks dat de content met aandacht is geschreven, kan afvallen.nl niet instaan voor de volledigheid, juistheid of doorlopend actueel zijn van de content. Afvallen.nl kan dan ook geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade aan het individu, in welke vorm dan ook, die het resultaat is direct of indirect, uit of in enig opzicht een verband heeft met de content op afvallen.nl. Het grootste deel van de content heeft een wetenschappelijke bron of is afkomstig uit onderbouwde bronnen. Echter verschilt ieder mens als individu en is het lichaam een complex organisme. Afvallen.nl is niet verantwoordelijk voor enige gevolgen die voortkomen uit het zonder een arts te consulteren wijzigen, weigeren of aanpassen van dieet en afslankmethoden, of levensstijl veranderingen. Voordat een suggestie op deze site of denkbeeld wordt doorgezet en uitgevoerd is altijd verstandig en door ons geadviseerd om contact op te nemen met een (huis)arts, deskundige of specialist.

Reacties en vragen

Nog geen reacties gegegeven, wees de eerste!

Reactie toevoegen

reactie annuleren